Minik TEMA ve Yavru TEMA Eğitim Portalı

Millî Eğitim Bakanlığı iş birliği ve Türkiye İş Bankası desteğiyle,TEMA Vakfı tarafından hayata geçirilen Minik TEMA ve Yavru TEMA Eğitim Programları ile çocukların doğada daha çok zaman geçirmelerini, gözlem yapmalarını, merak duygusuyla doğayı keşfetmelerini sağlamak ve ekolojik okuryazarlık becerilerini güçlendirmek amaçlanmaktadır.Okul öncesi çağındaki çocuklar için Minik TEMA; ilkokul çağındaki çocuklar için Yavru TEMA Eğitim Programları ile çocukların hissederek, dokunarak, koklayarak, işiterek doğayı keşfederek ekolojik okuryazar bireyler olmaları desteklenmektedir.  Programlar, Türkiye'nin 81 ilinde gönüllü öğretmenler tarafından uygulanmaktadır.

Programlar kapsamında geliştirilen eğitim materyalleri ve diğer kaynaklara, tüm okul öncesi ve ilkokul öğretmenleriMinik TEMA ve Yavru TEMA Eğitim Portalı'ndan (minik-yavrutema.org)kolaylıkla ulaşabilmektedir. Portalaücretsiz bir şekilde kayıt olan ve etkinlikleri uygulayan öğretmenlerin, iletilen anket sonrasındae-sertifikalarıportaldakayıtlı e-posta adreslerine gönderilmektedir.

Minik TEMA ve Yavru TEMA Eğitim Portalı içerisinde bulunan içerikler aşağıdaki gibidir.

●       Minik TEMA Eğitim Yönergesi (63 etkinlik)

●       Yavru TEMA Eğitim Yönergesi (84 etkinlik)

●       Eğitici Posterler

○        Yeryüzünün Örtüsü: Toprak

○        Ekosistemde Neler Oluyor?

○        Arkadaşım Meşe Ağacı

●        Çocuk Kitapları

○        Bir Orman - Minik TEMA

○        Bir Orman - Yavru TEMA

○        Meşe Ağacı, Arkadaşım Olur Musun?

●       Eğitici Filmler

○        Toprak Dersem Çık!

○        Doğada Gözlem

○        Ormandaki Yaşam